Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea tenului cu exfoliații AHA și BHA, Ce sunt AHA si BHA, Cum sa folosesti acizii AHA si BHA

Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea tenului cu exfolianții AHA și BHA

Dacă te confrunți cu coșuri sau cu riduri, dacă nu mai suporți petele pigmentare și abia aștepți să scapi odată pentru totdeauna de acnee, atunci soluția sunt acizii. Din ce în ce mai apreciați în industria cosmetică, exfolianții AHA și BHA sunt considerați secretul unui ten superb, fără probleme: singura revendicare este să știi cum anume să îi folosești.

Pentru că ni te dorim frumoasă și sănătoasă, azi îți povestim tot ce trebuie să știi despre acizii AHA și BHA: de la diferențele și beneficiile lor până la modalitatea de utilizare!

Ce sunt acizii AHA și BHA

Exfolianții pe bază de acizi au, în primă instanță, același rol: acela de a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii. AHA acționează însă la suprafață, fiind astfel ideal pentru exfoliere și pentru netezirea ridurilor deja existente, în timp ce BHA își manifestă atuurile în straturile mai profunde ale pielii, ceea ce le recomandă pentru tenul ce suferă de acnee. Ce trebuie să reții este că niciun acid nu e mai bun decât celălalt, ci fiecare se poate dovedi minunat pentru pielea ta.

Începem cu acizii AHA (Alfa-hidroxi-acizi), ce provin în general din fructe și sunt solubili în apă, astfel că penetrează mai degrabă în straturile superficiale ale pielii, eliminând celulele moarte și revelând o piele mai luminoasă, mai netedă și mai catifelată. De asemenea, acizii AHA pot reduce apariția petelor pigmentare, a cicatricilor de la acnee și a ridurilor fine și de suprafață. Specialiștii sunt de părere că AHA pot stimula și producția de colagen, ceea ce transformă acizii în soluții perfecte pentru tenul matur. Sunt de asemenea recomandați pentru pielea uscată sau cea care suferă de hiperpigmentare: îți vor deveni rapid cei mai buni prieteni.

Cei mai cunoscuți acizi AHA sunt acidul glicolic, extras în general din trestia de zahăr, și acidul lactic, originar din lactoză.

Dacă primul este minunat pentru o exfoliere eficientă, prevenind apariția acneei, al doilea e recomandat pentru efectele sale anti-aging. Alt acid AHA faimos este acidul citric (din extracte de citrice), care echilibrează pH-ul pielii și calmează porțiunile de piele uscată, ceea ce îl face un protagonist de seamă pentru serumuri. Încheiem cu acidul mandelic, extras din migdale, cu molecule mai mari ca dimensiune decât ceilalți „frați” acizi, pe care specialiștii îl oferă drept remediu femeilor cu pori mari.

În ceea ce privește acizii BHA, principala lor arie de acțiune o reprezintă problemele tenului gras. Aceștia reduc porii, îi desfundă, curăță excesul de sebum și previn și tratează acneea.  Folosiți în cantitate mai mică, acizii BHA pot calma și pielea sensibilă, având efect în profunzimea tenului, și pot reduce petele cauzate de expunerea la soare.

Cel mai faimos acid BHA este acidul salicilic.

A făcut fericite multe femei și fete suferinde de probleme cu acneea, fiind un cunoscut remediu împotriva coșurilor. Este de asemenea folosit pentru a calma roșeața și pentru a limita inflamația pielii.

Cum folosești acizii AHA și BHA

Toate bune și frumoase: e clar că acizii AHA și BHA ne vor deveni curând amici la cataramă, dacă nu sunt deja. Dar trebuie să știi că e nevoie să fii înarmată cu câteva cunoștințe înainte de a purcede la aplicarea lor.

Ca să te convingem că e cazul să dai dovadă de responsabilitate, îți spunem că există numeroase efecte adverse cu care te poți confrunta dacă nu ai grijă cu acizii. Printre acestea, sensibilizarea pielii, potențialele arsuri, uscarea sau apariția fotosensibilității sunt numai câteva. În cele din urmă, abuzul sau utilizarea incorectă pot determina chiar îmbătrânirea pielii, subțierea acesteia sau pigmentarea excesivă. E  cazul să ai grijă!

 

Cum îi folosești în condiții de deplină siguranță? În primul rând, acizii nu se folosesc zilnic decât dacă ți-a fost recomandat astfel de către un dermatolog. Cel mai bine e să îi utilizezi de circa două ori pe săptămână sau o dată la două zile. Începe însă cu aplicarea lor o dată la 7 zile, pentru ca tenul să se obișnuiască cu acidul, și progresează treptat.

 

Cel mai bun moment pentru utilizarea unui acid este seara, înainte de culcare, după ce ai curățat și ai tonificat tenul. Poți amesteca acidul cu crema de față la primele utilizări, iar după ce ai dezvoltat o anume toleranță îl poți întinde liniștită cu o dischetă, evitând, firește, zona ochilor.

Un alt sfat prețios?

Folosește zilnic o cremă cu SPF de minimum 30 atunci când apelezi la acizi. Și nu ne referim numai la zilele arzătoare de vară, ci la tot anul, din dulceața primăverii până în frigul terifiant al iernii. Tenul tău îți va mulțumi pentru atâta iubire.

Unii specialiști sunt de părere că pielea va fi și mai fericită dacă folosești ambii acizi. Dar nu îi suprapune pe tenul tău fragil, deoarece îl poți agresa. Poți utiliza un acid dimineața și unul seara, sau unul într-o zi și al doilea în următoarea. La fel de eficient se poate dovedi și dozajul acizilor în funcție de zona feței: aplică AHA pe porțiunile uscate și BHA pe cele grase sau cu coșuri.

Dermatologii te roagă de asemenea să limitezi folosirea unor ingrediente active puternice atunci când apelezi la acizi. Evită asocierea de AHA și BHA cu creme sau serumuri pe bază de retinol sau vitamina C. E posibil să supraaglomerezi rutina de îngrijire și să iriți astfel pielea.

Ce să mai reții?

O regulă de aur e legată de utilizarea exfolianților cu AHA și BHA în funcție de vârstă. Astfel, după 20 de ani poți apela la un AHA slab, un acid glicolic de maximum 5% pentru ten normal sau mixt ori un acid salicilic de 0,5% pentru ten cu coșuri sau exces de sebum.

Între 25 și 35 de ani mai poți urca o treaptă pentru a preveni îmbătrânirea tenului, optând pentru un acid glicolic de 10% sau unul lactic. Dacă ai coșuri, apelează la acidul salicilic cu concentrații cuprinse între 0,5 și 2%.

 

Femeile cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani pot urma în continuare acest regim, și, dacă simt nevoia de mai mult, pot utiliza acizii în fiecare zi.

După 45 de ani, tenul tău poate suporta deja o aplicare zilnică a unui acid glicolic de 10%, urmând ca de două ori pe săptămână să îl înlocuiești cu o formulă cu concentrație de 30%.

Cei mai buni exfolianți AHA și BHA

Dacă te-a convins că miracolul pielii desăvârșite poate să înceapă de la acizii AHA și BHA, mai jos îți prezentăm cele mai bune produse care conțin acești aliați ai tenului tău.

La Natural Hysteria punem mereu accent pe darurile cele mai de preț ale naturii și ți le oferim din toată inima. Iată ce îți recomandăm!

Ai piele cu tendință de îngrășare? Atunci Natural BHA Skin Returning A-Sol este ideală pentru tine. Conține propolis, AHA, ingrediente naturale BHA care îndepărtează celulele moarte și echilibrează producția de sebum. Aplică pe ten după curățare și tonifiere și nu uita de crema de protecție solară.

Ideal pentru toate tipurile de piele, exfoliantul AHA 7 Whitehead Power Liquid conține acizi naturali din fructe și acid glicolic ce elimină celulele moarte, eliberează pielea și o relaxează. Ridurile fine, leziunile solare și hiperpigmentarea nu vor mai reprezenta o problemă.

Ți-am spus că este recomandat să utilizezi AHA și BHA și împreună, dar nu suprapuse. E însă o altă situație atunci când apelezi la un produs profesional, ce conține și alte ingrediente de legătură. Este cazul tonerului AHA / BHA Clarifying Treatment Toner de la CosRx, care te scapă de pustule, de puncte negre și de pete pigmentare. Tonerul hidratează și exfoliază celulele moarte și poate fi folosit zilnic.

Acizii exfolianți AHA și BHA sunt secretele tenului tânăr, proaspăt și luminos. Introdu aceste cosmetice în rutina ta, ținând cont de indicațiile noastre, pentru o frumusețe radiantă.

2 Păreri despre “Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea tenului cu exfolianții AHA și BHA ”

  • Buna seara . As dori sa va intreb daca acidul aha se indeparteaza cu ceva sau se lasa sa se usuce pe fata ai apoi se aplica seruri sau creme ,mast?
    Multumesc. Astept rasp pw adresa de email. Am produsele la de la cosRx.

    • Natural Hysteria says:

      Buna ziua! Acizii exfolianti se lasa pe fata. Se pot aplica serumuri, esente sau creme apoi. E chiar indicat sa se faca acest lucru. Obligatorie e insa crema SPF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>