Gelul pentru definire – necesar în rutina ta?

Gelul pentru definire – necesar în rutina ta?

Buclele – obiect al dorinței pentru unii, motiv de supărare și uneori chiar frustrare pentru alții. Un lucru este cert, însă: părul creț atrage atenția, iar privirile admirative ale celor din jur te pot face să îți iubești cu adevărat podoaba capilară. Cu toate acestea, părul ondulat sau creț necesită mai multă atenție decât oricare alt tip, dovedindu-se adesea mofturos în ceea ce privește rutina de îngrijire.

Autor: Adelina Tomescu

Ce este de făcut?

 După ce ai făcut pace cu părul tău, trebuie să faci primii pași spre o podoabă capilară sănătoasă, iar pentru asta metoda ”Curly Girl” îți vine în ajutor. Pe scurt, trebuie să renunți produsele care conțin sulfați, silicon, alcooli care usucă, uleiuri minerale, ceară și să cauți alternative sănătoase, care să respecte tiparul buclelor tale, să le ajute să se definească.  După ce te-ai documentat cu privire la metoda ”Curly Girl” (CG) sau ai cerut ajutorul unui specialist, poți începe să îți construiești o rutină. Te sfătuiesc să o iei pas cu pas, fără să folosești foarte multe produse, pentru a da răgaz părului să treacă cu bine de perioada de tranziție.

Cu ce să începi?

 În cazul meu, funcționează foarte bine următoarea rutină: șampon blând, potrivit pentru metoda CG + mască (fie Curls Blueberry Bliss, fie Alikay Honey and Sage) + leave in (Curls Blueberry Bliss) + gel (Cantu Twist&Lock).

Dacă ai făcut ochii mari când ai văzut că recomand să folosești un gel, fii pe pace, nu ne-am întors în anii 90 când acesta era un adevărat produs cult. De această dată, te asigur că gelul va deveni prietenul tău cel mai bun, în cel mai scurt timp. Trebuie doar să îți găsești ALESUL.

Cum alegi?

Ai nevoie de gel în rutina ta pentru că vrei bucle definite, elastice și mai ales, fără frizz. Nu ne dorim să arătăm ca o păpădie în bătaia vântului. Gelul este versatil, îți permite să aranjezi și să definești buclele foarte bine. Pe Natural Hysteria vei găsi produsele ordonate în două categorii: potrivite pentru CG și produse care nu se încadrează în lista celor aprobate, dar pot fi folosite de cei care nu aplică metoda. O ștampilă simpatică o să te ajute să faci diferența. Apoi, trebuie să stabilești dacă buclele tale au nevoie de fixare puternică sau ușoară și dacă firul tău de păr e fin sau gros. Citește cu atenție descrierea fiecărui produs și alege ce crezi că ți se potrivește mai bine.

Câteva exemple

Un păr moale, cu fir subțire și fără prea mult volum va arăta grozav dacă folosești o cantitate cât o monedă din Innersense I Create Volume sau gelul Curl Crush de la  Bourn Beautiful Naturals . Dacă pletele tale sunt foarte cârlionțate, cu mult volum, fir aspru care are nevoie de hidratare, alege Innersense I Create Hold.  Un produs util pentru momentele când vrei să ”cumințești” un pic părul creț, spre exemplu la un eveniment special, este Gelul pentru netezire As I Am. Îți va oferi netezire exact în zonele în care ai nevoie. Buclele care au nevoie de susținere puternică se vor bucura de gelul cu fixare puternica Arc Angel DevaCurl sau de gelul pentru formarea buclelor de la Camille Rose.

 

 

Cum e cu crusta?

Crusta reprezintă acea peliculă tare pe care unele geluri o lasă pe suprafața părului, după spălare și uscare. Nu este însă obligatoriu ca gelul să lase crustă. Pelicula asta se ”sparge” strângând ușor părul în pumni, cu sau fără palmele umezite cu câteva picături de ulei. Reține, crusta nu este un etalon pentru calitatea gelului. Trebuie doar să alegi ce ți se potrivește mai bine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>