Trucurile care îți asigură șuvițe de vis în anotimpul cald

Vara, cu a sa mângâiere caldă, zile lungi petrecute la piscină, sorbind dintr-un cocktail, și seri răcoroase savurate la terasă, este un anotimp de vis pentru dispoziția ta, dar un coșmar pentru piele și păr. Arsurile solare, radiațiile puternice, vântul, temperaturile extreme și atât de des vehiculata poluare provoacă daune atât tenului, dar și șuvițelor.

Nu e de mirare că poți încheia vara cu jind în suflet după zilele calde și însorite, dar și cu păr aspru, deteriorat, imposibil de descurcat și, dacă ești blondă, cu reflexe verzui.

Cu totul altfel poate sta situația dacă vei conștientiza aceste pericole și vei aplica măsurile potrivite pentru a le minimiza impactul. Vezi mai jos trucurile recomandate de stiliști pentru șuvițe cu aspect de vis; da, chiar și toiul verii și mult după ce s-a încheiat anotimpul cald.

Protejează-ți părul de soare!

Majorității dintre noi ne-a intrat deja în cap refrenul „protejează-ți tenul de soare”, însă mai avem încă probleme să extindem acest principiu și în cazul părului. Însă, pe lângă estomparea culorii și denaturarea fibrei capilare, expunerea la razele soarelui poate să cauzeze arsuri ale scalpului, pe care nu e cazul să le treci cu vederea. Soluția? O pălărie de paie stylish, o șapcă cool sau chiar o eșarfă elegantă de mătase.

Ce mai poți face? Atunci când aplici crema ta cu SPF, trece-ți mâinile prin păr sau folosește un produs specializat.

Renunță la coafurile care depun presiune asupra firului

E drept că un coc de balerină arată fabulos alături de o rochie lungă de vară, iar un ponytail înalt accentuează și mai tare farmecul acelui costum de baie decoltat. Însă toate aceste hairstyle-uri supun firul de păr la o presiune accentuată și grăbesc ruperea sa. Iar atunci când cuticula e și umedă, ravagiile pot fi și mai mari. Alege în schimb cocuri lejere sau împletituri diafane, ce lasă libere șuvițele din jurul feței; ești seducătoare și mai șarmantă ca niciodată.

Spune „adio” instrumentelor de coafat care folosesc căldura!

Sau măcar rezumă-le doar ocaziilor super speciale! În rest, alege să accepți cu toleranță textura naturală a părului tău. Te tulbură frizz-ul? Ești mai mult decât încurajată să utilizezi un produs special, precum gelul-cremă anti-frizz Fresh Curl de la Camille Rose. Un produs ideal pentru părul creț cu fir gros sau foarte uscat, gelul diminuează electrizarea, facilitează descurcarea părului și hidratează intens grație extractelor de avocado și ulei de ricin.

Renunță să îți speli părul zi de zi!

Da, amestecul de transpirație, sebum, poluare și impurități te poate determina să îți speli părul în fiecare zi, dar astfel elimini uleiurile naturale al căror scop este tocmai să hidrateze cuticula. Cum îți păstrezi părul proaspăt între spălări? Simplu, cu un șampon uscat: recomandarea noastră este șamponul uscat de la Innersense ce conferă volum și textură, elimină uleiurile în exces și intensifică strălucirea, împrospătând cuticula.

Dacă nu poți renunța la acest gest, apelează la co-wash, metoda prin care cureți părul cu ajutorul unui balsam. Testează Leave-in/Co-wash Soft As Can Be 3-in-1 de la The Mane Choice și nu vă veți mai despărți: produsul poate fi folosit în multiple feluri, prevenind ruperea și deteriorarea, și conținând nutrienți care fortifică și hidratează pe termen lung. Incluzând biotină și extracte de arbore de ceai, balsamul e must-have vara și poate fi utilizat zilnic.

Ferește-te de clorul din piscine!

În primul rând, nu merge să înoți în piscină fără să îți clătești cu apă curată părul înainte. Explicația? Există o anumită cantitate de lichid pe care părul o poate absorbi, iar scăldând șuvițele în apă înainte de a sări în piscină minimizezi pătrunderea clorului în cuticulă. Ce mai poți face? Aplică un serum pentru a hidrata și a hrăni părul, iar atunci când ajungi acasă, spală-te cu șamponul fortificant pentru protecția culorii Purple Rice Water de la Shea Moisture. Pe bază de orez violet, orhidee sălbatică și toporaș, produsul curăță impuritățile și murdăria, estompând de asemenea reflexiile metalice și spălăcite: culoarea ta va fi mai vie ca niciodată.

Hidratează părul mai ceva ca iarna!

Părul are nevoie de la fel de multă (dacă nu chiar mai multă) hidratare vara. Așa că nu schimba rutina de haircare cu una mai lejeră, dar investește în produse cu formulă naturală care să nu încarce cuticula. Șamponul intens hidratant Smooth as Silk de la Giovanni te va ajuta să lupți împotriva tuturor inconvenientelor verii; nu îți mai rămâne decât să te îmbeți de toată frumusețea anotimpului. Formula perlată e îmbogățită cu extracte de mere și aloe vera, iar absența sulfaților garantează o curățare blândă, de vară.

Dar aliatul tău pe timp de vară este o mască mega-super-extra hidratantă. Aplic-o cu prisosință o dată pe săptămână, dar nu te teme să o așterni pe șuvițe și înainte să intri în apa mării sau a piscinei. Vei adora masca hidratantă Ayurvedic Deep Conditioner de la Bounce Curl, pe bază de plante și de uleiuri din India precum Amla, Birinjai și Shikakai, precum și ulei de baobab și aromă de piersici suculente. Părul e hrănit și mătăsos la atingere, iar buclele rămân moi și ușoare, de îți e mai mare dragul de ele.

Înlocuiește peria de păr cu un pieptene cu dinții rari

Mai ales vara, riscul ruperii firelor de păr e cu atât mai mare. Peria poate compromite cuticula mai ales atunci când firele sunt umede, dar un pieptene își va face magistral treaba.

Ai grijă de părul tău cu toată dragostea din lume și va dansa fericit în adierea vântului, învățând să iubească vara cu la fel de multă pasiune ca și tine. La Natural Hysteria, cuvântul de ordine este „naturalețea”, iar produsele noastre protejează, hidratează, curăță și stilizează fără niciun risc. Cine e acum cea mai frumoasă din țară?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>