Vreme urâtă, șuvițe devastate? Nu și dacă urmezi aceste sfaturi!

Plimbările lungi prin ploaie sunt un balsam pentru sufletul nostru, mai ales atunci când sunt urmate de un maraton de filme de Crăciun sau de pelicule romantice, savurate la căldură, alături de o cană cu ceai, cidru cald de mere sau ciocolată cu multe bezele. Și deși e neîndoios că acest scenariu face bine la spirit, nu același lucru poate fi spus de utilitatea față de părul tău.

El detestă atât vremea urâtă și umiditatea de afară, dar și interioarele uscate și încălzite. Ce e de făcut dacă vrei să îți recuperezi frumusețea podoabei capilare? Ține cont de trucurile pe care le-am adunat pentru tine!

Orice problemă are și soluții: cum contracarezi efectele sezonului rece asupra părului

Sezonul tomnatic pune mai multe probleme părului tău, dar, așa cum te-am obișnuit, noi nu cedăm în fața pesimismului, ci preferăm să descoperim cele mai bune soluții pentru tine și șuvițele tale. Iată care sunt principalele inconveniente cu care te confrunți acum și vezi și trucurile recomandate de experți!

Schimbările de temperatură

Nu credem că există cineva căruia să îi placă variațiile de temperatură, dar părul le urăște cu înflăcărare și e de la sine înțeles de ce, la cât are de suferit de pe urma lor. Pe de o parte avem exterioarele reci și umede, iar pe de alta interioarele calde și uscate. Trecerea rapidă și bruscă este însă cea care afectează părul cel mai tare.

Soluția? Ai mare nevoie de produse super hidratante. Schimbă rutina de îngrijire a părului cu una dedicată sezonului rece, care să pună accent în special pe măștile restructurante sau reparatoare și intens hrănitoare.

Nu ai cum să nu adori masca/balsam de restructurare pentru păr creț sau ondulat de la Biofficina Toscana. Ne place mult versatilitatea sa, produsul putând fi folosit atât pe post de mască, dar și balsam, precum și compoziția ce vizează îmblânzirea și hrănirea în profunzime a părului. Produsul conține un amestec de ulei de măsline și extracte vegetale ce conferă volum, strălucire și facilitează descurcarea părului. Te va fermeca și parfumul de salvie și mentă.

Umiditatea din aer

Care este primul dușman al texturii netede și catifelate a părului tău? Ai ghicit, umiditatea din aer. Electrizarea sau frizz-ul compromite frumusețea pletelor tale, dar îți dă și alte bătăi de cap. Poate că adorăm sufletele rebele, dar nu putem spune același lucru despre șuvițele cu același comportament.

Dă o șansă unei spume miraculoase pentru volum, cum este cea de la Flora&Curl. Cumințește firele rebele, lăsând onduleurile netede, lucioase și bine definite, cu mult mult volum. Părul va reține hidratarea în cuticulă.

Interioarele încălzite

Deshidratarea e un alt pericol cu care te confrunți în plin sezon rece. Dar cum s-ar putea întâmpla astfel, atunci când afară plouă cu găleata? Interioarele încălzite sunt principala problemă. Un umidificator poate rezolva problema, dar ai nevoie și de o îngrijire în profunzime.

Experții recomandă cu căldură tratamentele cu ulei la cald. Folosește un produs precum The Mane Choice Ancient Egyptian Anti- Breakage & Repair Antidote, ideal pentru părul predispus la rupere, cu vârfuri despicate, deteriorate, vopsit sau decolorat, pe care să îl aplici de preferință încălzit pe vârfuri și la rădăcină, masând ușor. Acoperă șuvițele cu un prosop, la rândul său cald, și uită-te la serialul tău preferat. Produsul oferă nutriție și strălucire șuvițelor, asigurând un luciu briliant fără textură de gras! Te vei îndrăgosti!

Rutina de hairstyling

Recunoaștem că aici te poți plasa într-un impas nedorit. Cum să nu mai recurgi la instrumentele de hairstyling, singurele care îți pot îmblânzi textura părului? Și cum să îți usuci părul natural atunci când e atât de frig afară? Dacă din al doilea punct de vedere poți recurge liniștită la un uscător cu difuzor (noi recomandăm uscătorul de păr Supersonic Fuchsia, HD03), la placă sau la ondulator chiar e musai să renunți!

Cu ce le înlocuiești? Cu produse de styling cu compoziție naturală. Un astfel de exemplu este gelul Curl Keeper, ce face ca aranjarea șuvițelor tale să fie o joacă. Lasă buclele definite, fără frizz, moi și lucioase, și previne și electrizarea grație formulei pe bază de apă. Îți mai spunem ca e foarte ușor de aplicat, iar textura sa ușoară nu încarcă părul.

Să ne facem înțelese: siliconii, sulfații, uleiurile minerale nu au ce căuta în rutina ta de haircare nici vara, dar toamna părul e chiar mai predispus să sufere din cauza lor pentru că e deja „încercat” de condițiile atmosferice. Tocmai de aceea e cu atât mai important acum să mergi „pe mâna naturii”.

Folosește un șampon blând, precum cel cu trandafiri și miere de la Flora & Curl. Are la bază, pe lângă ingredientele deja menționate, pro-vitamina B și ovăz hidratant, hrănind chiar și cel mai uscat păr și curățând cu delicatețe. De asemenea, produsul previne și ruperea firului, risc asociat cu sezonul rece.

Daunele provocate de vară

Pe lângă toți ceilalți factori dăunători, părul trebuie să se confrunte acum și cu moștenirea verii. Radiațiile solare, decolorarea și deshidratarea au acționat deja, distrugând cuticula? Din păcate, de cele mai multe ori, singura soluție este să mergi să te tunzi. Ce poate fi mai plăcut decât să întâmpini toamna cu o nouă tunsoare?

La Natural Hysteria, preferăm să reținem ce e mai frumos din toamnă: aroma merelor coapte cu zahăr și scorțișoară, serile ploioase petrecute pe canapea, citind, plimbările lungi prin livezile încărcate. Pentru toate celelalte probleme ale părului există cu siguranță soluții în magazinul nostru online!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>